Annikin Runofestivaali

11.6.2016 klo 11.00-22.00
Annikin puukorttelissa Tampereella
Pääsyliput: 12 € - 5 €
"Runoilija vieraissa"

Uusia kuvia 2016 runofestivaaleilta

Uudet upeat festarivideot julkaistu

Anna palautetta 2016 runofestivaalista!

Annikin Runofestivaali on tältä vuodelta ohi - vaan olipahan taas juhlat! Päivä oli täynnä pökerryttävän tasokasta runoutta, musiikkia, kuvataidetta, proosaa ja performanssia iloisesti limittäin ja lomittain taiteidenvälisen ystävyyden hengessä. Suurkiitokset maailmanluokan esiintyjillemme, keskittyneesti kuuntelevalle ihanalle yleisöllemme, Annikin puukorttelin asukkaille ja muille väsymättä talkootyötä festivaalin eteen tehneille. Voimme onneksi vielä palata runofestivaalin tunnelmiin kuvien ja videoiden avulla. Ja tapaamme myös jo pian Vanhan kirjallisuuden päivillä!

Seuraa meitä Twitterissä!

Annikin Runofestivaaleilla hypitään 11.6. taiteellisten raja-aitojen ylitse, kun teemana on Runoilija vieraissa. Tapahtuma kokoaa yhteen esiintyjiä, joiden työssä runous yhdistyy tanssiin, kuvataiteisiin ja musiikkiin. Performanssi on ohjelmistossa erityisellä sijalla. Monet esityksistä ovat ainutkertaisia, ja ne tehdään Annikin Runofestivaalia varten.

Esiintyjät & ohjelmisto

Runofestivaaleilla nähdään taas huomattavia ulkomaisia esiintyjävieraita. He ovat vuoden 2015 runouden Pulitzer-voittaja Gregory Pardlo yhdessä Hot Heros -yhtyeen kanssa, palkittu japanilaisrunoilija Yumi Fuzuki yhdessä taiteilija Hikaru Chon kanssa, Tanskan arvostetuimpiin nykyrunoilijoihin lukeutuva Martin Glaz Serup ja islantilaisrunoilija Kári Tulinius.

Kotimaiset esiintyjämme ovat Vilja-Tuulia Huotarinen & Satu Tuittila, Paperi T, Helena Sinervo & Tiina Poutanen, J.K. Ihalainen & Reijo Kela, Mikko Sarvanne Hip Company & Jussi Pelkonen, Mustat silmät ja Claes Andersson. Luvassa on myös yllätysesiintyjiä. Festivaalin juontaa Päivi Haanpää. Lue lisää esiintyjistä!

Pidä Proosatauko!

Runofestivaalin jo perinteisten proosataukojen esiintyjät ovat tänä vuonna Katja Kettu ja Laura Lindstedt. Lue lisää!

Performanssiohjelmisto

Performanssiohjelmistossamme nähdään neljän Suomessa vaikuttavan taiteilijan tuotantoa. Mukana ovat Roi Vaara, Egle Oddo, Magnús Logi Kristinsson ja Janne Rahkila. Ohjelmiston kuraattori on Kaisa Luukkonen. Lue lisää!

Esikoisrunoilijatapaaminen

Annikin Runofestivaalin kolmanteen Esikoiset-tapaamiseen on kutsuttu Raisa Jäntti, Marjo Kirjavainen ja Mikko Mankinen. Tapaamisen vetäjänä toimii runoilija Tiina Lehikoinen. Lue lisää!

Runofestivaalitaiteilija

Tämän vuoden nimikkotaiteilijamme on Ville Pirinen. Hänen Rambo Turhapuro muuttaa ei-kenenkään-maalle -näyttelynsä nähdään Annikin taidekioskissa 8.-11.6. Tapahtumapäivänä teoksia on esillä ympäri korttelia. Lue lisää!

Kirjoituksia maasta -näyttely

Korttelin sisäpihalla Kellarigalleriassa nähdään koko festivaalipäivän ajan Heikki Sauren näyttely Kirjoituksia maasta. Se perustuu maassa lojuneisiin löytölappusiin, joita Saure on kerännyt kahden vuosikymmenen aikana tuhansia.

Lastenohjelma

Viime vuosien tapaan ojelmistossamme on mukana runsaasti lastenohjelmaa. Se toteutetaan yhteistyössä Kulttuuriyhdistys Kulta ry:n kanssa. Lue lisää!

Päätösklubi

Runofestivaalin päätösklubi järjestetään kulttuurikeskus Telakalla klo 21.30 alkaen. Illan esiintyjät ovat Liisa Huhta & Mikko Kampman sekä Rauhatäti & Mc Pyhä Lehmä. Lue lisää!

Annikki OFF

Tänä kesänä viisivuotisjuhliaan viettävä Annikki OFF on Annikin Runofestivaalin ympärille kasvanut kolmipäiväinen off-ohjelmisto. Se täyttää Tampereen kymmenillä erilaisilla kirjallisuus- ja kulttuuritapahtumilla 8.-10.6. Lue lisää!

Perustietoa festivaalista

Vuonna 2003 perustettu Annikin Runofestivaali on kasvanut yhdeksi Suomen merkittävimmistä ja kansainvälisimmistä runotapahtumista. Festivaalin tapahtumapaikka on Annikin yli satavuotias puutalokortteli Tampereen keskustan tuntumassa. Sen miljöö luo erityisen lämpimät ja tunnelmalliset puitteet festivaalille, jossa kynnys esiintyjien ja  yleisön välillä on harvinaisen matala. Korttelin asukkaat järjestävät tapahtuman talkootyönä. Runofestivaalin taiteellinen johtaja on runoilija J.K. Ihalainen.

Yhteistyö

Annikin Runofestivaali toteuttaa päätapahtumansa ohella runo-ohjelmaa myös muissa yhteyksissä. Tänä vuonna tuotamme runoklubin Vanhan kirjallisuuden päiville.

Tilaa uutiskirje!

Tilaa Annikin Runofestivaalin uutiskirje! Saat tuoreimmat festivaaliuutiset ja päivitykset suoraan sähköpostiisi.

Tykkää, seuraa ja jaa!

In English - Annikki Poetry Festival Katso lisää kuvia aikasemmilta Annikin Runofestivaaleilta
Annikin Runofestivaali seuraavan kerran 11.6.2016 - Runoilija vieraissa