Hannele Ala-Keskinen

Etusivu
lue
kirjoita
Annikin Facebook-yhteisö

historia

Annikin Runofestivaali
Annikinkadun taidekioski
Annikin kulttuurikesät
Kulttuuritapahtumien kuvat
Kulttuuritapahtumat mediassa
Galleria
Näin löydät Annikille!

toiminta
jäseneksi
yhteystiedot

Annikilla nyt

Tampereen kaupunki päätti myydä Annikin korttelin yhteisöasujille. Annikin tähti ry kommentoi: "Voitto kansalaisaktiivisuudelle!" Lue lisää!

Katso Annikin kultturikesän kuvat vuosilta 2002-2008!

Taiteilija-artenomi Hannele Ala-Keskinen kertoo itsestään

Toimin kädentaitojen ohjaus- ja opetustehtävissä. Vastapainona taidon jakamiselle on oma luomistyö, johon heijastuu kiinnostus mystisiin ja etnisiin asioihin: Teen mm. unisieppareita, poronnahkarumpuja ja mystistä keramiikkaa, kuten naamioita ja nuotiopoltettuja pienesineitä. Mielenrauhaa imen luonnosta, joogasta ja hyvistä ihmisistä. Aiemmin minulla on ollut "Alkukantainen herätys" -niminen näyttely Hämeenkyrön kirjastogalleriassa. Näytteillä oli keraamisia naamioita ja etnisiä seinätekstiilejä. Ensi marraskuussa osallistun Telakan galleriassa olevaan "Uhanalaiset" -ryhmänäyttelyyn, joka koostuu naamioista.

"Matkalla Yönmaahan" - Unisiepparinäyttely & tarinankerrontaa

Näyttely koostuu unisieppareista. Unisieppari on intiaanitaruun perustuva taikakalu. Se on renkaan ympäröimä verkko helmi -ja höyhenkoristein, joka sidotaan rakkaudella läheiselle ihmiselle. Sängyn yläpuolelle kiinnitettynä se suodattaa unia, säilöen hyvät unet ja haihduttaen pahat.

Näyttelyyn sidon unisieppareita elämäni tärkeille elementeille, etsien kullekin elementille sopivat materiaalin. Näyttelyyn pääsevät mm. unisiepparit Unelmilleni, Myydylle kotitilalle, Radanvarren runopojalle, Siittämättömälle lapselleni, Isovanhempien saarelle sekä Ystävälle ja minulle.

Unisiepparinäyttelyn yhteydessä haluan elvyttää tarinankerronnan perinnettä. Näyttelytilassa on tarinankerrontaa unisiepparien alla & kynttilän hämyssä joka ilta klo 19.00. Tarinan kertojia yhdistää kiintymys satuihin ja tarinoihin, kukin heistä esittää itselleen merkityksellisen tarinan. Joka illalle on määrätty yksi tarinan kertoja, minkä jälkeen on yleisöstä jollain mahdollisuus kertoa omansa!