Annikin tähti ry vetoaa Annikin yhteisöllisen asumiskulttuurin säilyttämisen puolesta

Etusivu
lue
kirjoita
Annikin Facebook-yhteisö

historia

Annikin Runofestivaali
Annikinkadun taidekioski
Annikin kulttuurikesät
Kulttuuritapahtumien kuvat
Kulttuuritapahtumat mediassa
Galleria
Näin löydät Annikille!

toiminta
jäseneksi
yhteystiedot

Annikilla nyt

Annikin Runofestivaali järjestetään taas 11.6.2016. Lue lisää!

Annikin tilanne nyt! Lue viimeisimmät kuulumiset!

Katso Annikin kulttuuritapahtumien kuvat vuosilta 2002-2015!

Annikin Tähti ry luovutti 29.1.07. Tampereen pormestari Timo P. Niemiselle, valtuustoryhmien puheenjohtajalle ja tilakeskuksen edustajille adressin Annikin puukorttelin yhteisöllisen asumiskulttuurin säilyttämisen puolesta.

Adressin on allekirjoitti kaikkiaan 2251 ihmistä. Kyseessä ei ole nettiadressi, vaan nimet on kerätty perinteisesti listoihin. Adressissa vedotaan Tampereen kaupunginhallitukseen, että se myisi Annikin korttelin taholle joka kunnostaisi vanhaa rakennusperinnettä kunnioittaen itse rakennukset, ja olisi myös valmis säilyttämään ja jatkamaan korttelissa syntynyttä kulttuurisesti ja sosiaalisesti rikasta yhteisöllistä asumiskulttuuria. Annikin puukortteli täyttää tänä vuonna sata vuotta.

Adressin allekirjoittajat toivovat myös, ettei Annikin korttelista tulisi vain suljettua yksityisaluetta, vaan että kortteli myytäisiin ostajalle joka olisi valmis säilyttämään Annikin korttelin kaupunkilaisille avoimena tapahtumafoorumina.

Vuosina 2001-2006 Annikin Tähti ry:n järjestämissä tapahtumissa korttelin sisäpihalla on vieraillut noin 20 000 ihmistä. Valtakunnallisesti tunnetuimmaksi Annikin tapahtumista on muodostunut Annikin Runofestivaali, joka on kasvanut yhdeksi suurimmista alansa tapahtumista Suomessa.

Tampereen kaupunki avasi tarjouskilpailun Annikinkadun puutalokorttelista lokakuussa 2006. Tarjousten jättöaika umpeutuu maanantaina 22.1.2007 klo 15.00. Omistajaa puukortteli vaihtaa maaliskuun lopussa 2007, jolloin loputkin nykyisistä Annikin asukkaista muuttavat pois korttelista. Tampereen kaupunginhallitus päättää korttelin uudesta omistajasta virkamiestyöryhmän suositusten pohjalta. Koko kortteli myydään korjausvelvoitteella yhdelle ostajataholle.

Lisätietoja:

Meri lähteenoksa
050-3379 711